Има няколко основни фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на сайт за залагане. По- важните от тях са описани в точките по- долу. Очевидно някои фактори са малко или много по- важни от други, затова и сме разделили критериите на две своеобразни групи: основни фактори и второстепенни фактори. При основните критерии сме изброили най- важните неща. Ако сайтът не отговаря на тези критерии, просто го игнорирайте и изберете друг – все пак има стотици букмейкърски къщи в глобалното пространство и меко казано имате достатъчно голям обхват от възможности. Имайте предвид, че в днешни дни спортните залози са един регулиран и напълно законен бизнес. Ако се сблъскате с нередности при залозите или при опитите за изтегляне на средства от букмейкъра, можете да се оплачете на държавните органи, които надзирават дейността на хазартната индустрия. В България това е Държавната комисия по хазарта. Това обезателно трябва да ви даде по- голяма сигурност, а и освен това трябва да знаете, че големите и реномирани букмейкърски къщи ценят много клиентите си и правят всичко по силите си те да са доволни. И все пак вие сте напълно отговорен за вашите средства, така че преди да се впуснете в залагания, си напишете домашното, за да можете да изберете най- правилното място за залог.

Основни фактори

1. Проверете местоположението на букмейкърската къща. Уверете се, че страната, в която е регистрирано букито, има достатъчно стабилни комисии по хазарта и че то е лицензирано и абсолютно законно в тази държава. Всъщност, голяма част от най- големите играчи на пазара със спортните залози са регистрирани в малки държави, но това далеч не значи, че там не им се упражнява контрол и има какъвто и да е риск за вас. Обикновено се регистрират на такива места заради по- добрите данъчни условия.

2. Сайта трябва да има 24- часова поддръжка по електронна поща или по телефона, а за предпочитане е и двете. Повечето спортни събития се провеждат през почивните дни и ако трябва да чакате до понеделник, за да си зададете въпроса към обслужващо лице от сайта, е силно препоръчително изобщо да не рискувате сигурността на парите си на такова място. Повечето букита имат и форма за чат директно от сайта си, което е може би най- бързия и удобен вариант за повечето потребители.

3. Проверете колко време е необходимо, за да изтеглите печалбата си.Преди време имаше едно много нелоялно казино, което изискваше от клиентите си да не правят никакви залози шест дни, след като са зявили теглене на средства. И ако играчът направи някакъв залог през този период, трябваше да чака още шест дни, преди да може да вземе парите си. Ако забележите подобна практика в някой букмейкър, не си и помисляйте да депозирате пари в него. Някои от букмейкърите се нуждаят от 48 до 72 часа за да направят прехвърлянето на средства, но най- добрите букита обработват заявките за теглене в рамките на няколко минути (ако не и секунди). Затова, за ваше удобство, ви препоръчваме да се регистрирате в такова буки.

4. Проверете методите на депозиране и теглене на средства. Дали те са подходящи за вас? Според нас, най- удобният начин за трансфер на средства е чрез използването на посреднически електронен портфейл. Такива са epay, moneybookers, neteller и още много други. Някои от сайтовете за залагане приемат депозити само от дебитни или кредитни карти, така че е важно да проверите и това.

5. Проверете каква е максимално възможната печалба за един на ден и на единичен залог, а също и каква е максималната сума за теглене на ден. Не забравяйте, че играете за да спечелите пари, така че залагайте повече, от колкото е максималното изплащане. Ако не искате да инвестирате много пари, запознайте се и с другата крайност – колко е минималният депозит и каква е минималната сума за теглене. Също така, проверете и каква е минималната сума за единичен залог. Колкото по- малка е тя, толкова по- добре за вас, защото ще ви даде шанс за по- голяма вариативност в залозите.

6. Запознайте се с бонусите. На последно място като номер, но със сигурност не и последно като важност, е да видите какви бонуси предлага избраният от вас букмейкър. Тук важи любимата максима на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Всичко за бонусите можете да научите в темата ни „Бонуси на спортни залози“.

Второстепенни фактори

Преживяванията ви в света на спортните залози ще бъдат много по- вълнуващи и интересни, ако можете да манипулирате своите колонки по какъвто начин си пожелаете. Добре е да има възможно най- малко ограничения за това, а ако сайта е достатъчно гъвкав в тази област, ще бъде чудесно за вас.

Другият ни второстепенен фактор (всъщност, като се позамислим, май изобщо не е толкова второстепен) е това дали сайта има голямо разнообразие от спорти събития и първенства, както и дали за отделните събития се предлагат достатъчно опции за залог. Тук отново се връщаме на максимата на Мечо Пух. Хубаво е сайта да има повече варианти за залог или поне да предоставя опция за залог за нещата, от които вие се интересувате.

Обобщение

Вие трябва да търсите букмейкър, който е 100% сигурен, обслужва добре клиентите си, прави бързи парични преводи, има безброй опции за залог, няма пречещи минимални и максимални ограничения и останалите неща, изброени по- горе. Ако изберете такъв букмейкър, който съчетава всичко това, това е идеалният вариант за вас. Ние можем да ви гарантираме, че букмейкърите, които виждате в нашия сайт, притежават всички тези качества и са може би най- добрите на пазара.

И освен това, не забравяйте, че присъединяването към повече от един букмейкър носи големи предимства, така че ви препоръчваме да направите и това.

Вземи бонус!